HOME     

RAYMOND DE WIT

CAFÉ NATIONAAL

CD'S EN DVD'S

FOTO'S

RADIO

BIOGRAFIE

SPONSORS

GASTENBOEK

AGENDA

NIEUWS

LINKS


CD'S EN DVD'S

 

 

                                                      Rob Zorn: Alles wat ik vraag.

                                                       FEEST ARTIEST BIJ UITSTEK

Op 9 november 1965 komt Rob Zorn op de wereld, hij wordt geboren in Haarlem, waar Rob ook zijn jeugd slijt. Als Rob een jaar of 15 is besluit Rob niet langer op school te willen zitten en gaat werken als leerling pikeur, daar werkt hij 5 jaar met paarden met veel plezier. Eerst op een privé stal in Elswout en later bij een open manege waar mensen en een privé paard konden stallen en privé les en open paardrijles konden nemen, dit was in Bentveld. In 1986 kwam Rob zijn eerste single “Het is voorbij” uit, deze single werd uitgereikt door niemand anders dan André Hazes. Met deze single kreeg Rob een goede bekendheid bij de regionale radio.


Rob ging dan ook door heel Nederland en België met de toen zo geheten piratentoer. Rob zijn single “Het is voorbij” werd bij deze zenders goed en veel gedraaid, ook Paul de Leeuw viel deze single op, wat resulteerde in een interview, vandaar dat er gedacht werd aan de volgende single, met deze single ging het ook voor de wind tot Rob in 1987 uitkwam met “Er gaat een trein naar niemandsland” deze single werd opgepakt door Jan Rietman, waardoor deze single binnen kwam in de Top 100, er volgde nog meer singles. Tot er in 1991 de single Meisjes verscheen, die in dezelfde week plaat der Nederlander werd in het programma van Frits Spits “De avondspits” van Radio 3.

De single kwam binnen in de Top 40 en is daar ook een aantal weken in blijven staan. Rob werd een veel gevraagd artiest, ging alle discotheken, feesten en partijen af, niets was te gek, van grote tot kleine feesten, overal waar Rob verscheen was het een groot feest. Rob Zorn is bij caféhouders, dancings, feesten en partijen een graag geziene gast. Met de single “Ik doe wat ik wil” , geschreven door Emile Hartkamp, en ook met het laatst verschenen album “Ik wil wat ik doe” is Rob Zorn de komende jaren verzekerd van, zoals hij zelf zegt, fantastisch werk. Rob maakt ook nog in 2001 het nummer “Toet toet toet” waarmee hij met de carnaval iedere zaal op zijn kop zet en de B- kant van de singel “Ik sta weer in de file” werd weken lang iedere morgen gedraaid op Noordzee FM.Op 23-9-2004 komt Rob zijn idool en grote voorbeeld André Hazes te overlijden, waar Rob helemaal kapot van is, bijna 1 jaar na het overlijden van de volksheld André Hazes, schrijft Rob zijn eerbetoon aan André
Het nummer heet
“Diep in mijn hart.” De productie is in handen van Jacques Verburgt. Rob schrijft het nummer op de muziek “You were always on my mind” een nummer dat Rob kent van nog een idool van Rob, Elvis Presley. Het nummer “Diep in mijn hart” wordt bij de fans van André warm onthaald en na een stemming op www.andréhazesfan.nl is dan ook heel snel duidelijk dat de mensen massaal kiezen voor het mooie eerbetoon van Rob.

 Nu na precies 20 jaar komt Rob Zorn opnieuw uit met de single “Er gaat een trein naar niemandsland” die in de studio van Manfred Jongenelis opnieuw opgenomen is, samen met het nummer “De vleugels van mijn dromen” die een dubbele a kant vormen op de nieuwe single van Rob. Laten we zeker niet vergeten de dvd van Rob, die eerdaags zal verschijnen, met 12 echte lekkere Zorn klassiekers.  Met het repertoire van Rob zijn eigen singles / albums en liedjes van André Hazes, bent u verzekerd van een geslaagd feest. Dat geld gegarandeerd ook voor zijn nieuwe single ''Alles wat ik vraag'' die nu uit is. Een liedje met een hoog feestgehalte, dat dan ook meteen goed in het gehoor ligt. Dus, beste luisteraars:

WILT U EEN TE GEK EN BIJZONDER FEEST 
ZORG DAN DAT ROB ZORN IS GEWEEST.
TELEFOON: 023-5360061 MOBIEL: 0610059813
WWW.ROBZORN.NL ROBZORN@HOTMAIL.COM

 
 
                                                René Schuurmans: Blij dat ik leef
 
René Schuurmans heeft na zijn vorige superalbum ''Vandaag is mijn dag'' weer een kanjer op de markt gebracht.  voorloper van dit album was de single ''Blij dat ik leef'' dat net als het album de PRIMEUR in Nederland had op GVB Online. René Schuurmans heeft met tekstschrijver Kees Tel uit Helmond gezocht naar de juiste formules en melodielijn voor dit nieuwe album. Een voorbereiding van meer dan een jaar ging hier aan vooraf. En dat beide heren hierin ruimschoots geslaagd zijn behoeft hier geen betoog. ''Blij dat ik leef'' is een album van formaat geworden waarin René zich kan meten met de beste artiesten in Nederland.
 
 
Maar dat bewijs was al geleverd bij het vorige album. René heeft een geweldige stem die zuiver is als kristal en waarin hij zowel hoog of laag aan kan op sublieme wijze. De echte!erkenning voor de blonde zanger moet nog komen, misschien in het eerste goud voor deze nieuwe geluidsdrager? Dat zou dan ook dik verdiend zijn gezien de prachtige liedjes die er op staan, waaronder o.a. ''Wil jij mijn vriendje zijn, ''Liefde van mijn leven, ''Laat de zon in je leven'' en '' Ik denk nog steeds aan jou''. Maar dat zijn maar enkele uitschieters van een album wat gerust ingelijst mag worden. Op GVB Online doen we ons best het hoogste te bereiken voor René Schuurmans, na 9 jaar keihard werken voor onze Brabantse zanger.Wat eens destijds begon met '' Op de griekse toer'' in het jaar 2000 is nu uitgegroeid tot een van de meeste geromeerde zangers die Nederland rijk is. René krijgt van Café Nationaal een  10 voor ''Blij dat ik leef'' En leven zit er in dit album, voor een hele lange tijd warm aan bevolen......
 

 

                                                   Nog heel wat jaren hits van Christoff

Christoff uit Belgie, wiens echte naam Christoff de Bolle is, is niet meer te stoppen. Na zijn grote succesalbum ''Zeven zonden'' dat platina opleverde net als de gelijknamige single, begint Christoff aan een nieuwe episode. Deze zomer komt de bijna 33 jarige zanger met een volgens insiders te gek album. Als voorloper de single ''100.000 jaren'' geschreven door Dieter Bohlen uit Duitsland die als producer tekende voor de successen van o.a. Modern Talking midden jaren 80.

De nieuwe single van Christoff is nu al op weg in Belgie voor goud en in Nederland wordt ook mede door GVB Online zijn naamsbekendheid steeds groter. ''100.000 jaren'' is weer een echt Christoff nummer in een vlot up-tempo ritme, en rijp genoeg voor een nummer 1 notering in de Nederlandstalige Top 20. GVB online doet er alles aan om dit mede te bewerkstelligen. Oh ja, we vergeten ook Track 2 niet, de Hitmix van Christoff. De successen van Christoff goed samengevat in een kleine 4 minuten. Café Nationaal kijkt nu al halsreikend uit naar de zomer van 2009, want dan is het nieuwe album van Christoff een feit. En ook dan in dit theater......

 

 

                                    Herrinneringen opgehaald door Erik en Sanne uit Belgie

Erik Van Neygen

Erik werd geboren in Anderlecht op 1 mei 1951 als vierde in een gezin van twaalf kinderen. Van jongs af aan was hij bezeten van muziek. Elvis was zijn eerste idool. In de jaren zestig waren het de folksingers zoals Dylan en Donovan die hem zin deden krijgen om ook op een podium te staan.  Ondanks het feit dat Eriks vader, een strenge leraar, niet voor een zangcarrière van zijn zoon te vinden was, kwam Erik toch in de muziekwereld terecht door de invloed van zijn klasgenoot (vanaf het eerste jaar van de humaniora) Johan Verminnen. Samen met hem vormde Erik de skifflegroep "Motten drizzle", maar het werd pas menens met de formatie "Pendulum" die countrymuziek bracht. In 1970 scoorden ze een hit met "It's a beautiful day".

 Twee jaar later vinden we Erik terug bij Raymond Van Het Groenewoud en zijn band "Louisette". Op de B-kant van de singles "Maria, Maria, ik hou van jou" en "Daddeemelee (Dat deed me leed)" horen we voor het eerst dé Erik Van Neygen zoals we hem het beste kennen. En in 1975 verschijnt zijn eerste solosingle "Ik weet niet / Heel alleen".

In de loop der jaren zou hij een beetje zijn eigen stijl ontwikkelen : wat pop, een vleugje kleinkunst en een beetje country, dit alles in een smaakvolle mix. Maar nooit het platte, populaire werk. Hij schrijft vele songs zelf, andere vertaalt hij. Met zijn album "Het huis aan het water" haalt hij een gouden plaat, terwijl "Eriks beste" zelfs platina haalt. Enkele van zijn grootste hits zijn : "Stille Brieven", "Jas met duizend kleuren", "Vanavond schrijf ik jou een brief", "De herinnering blijft", "Dans met mij door de nacht" en "Ogen zeggen meer dan woorden". De laatste jaren was hij vooral actief als manager en producer van Sanne

Sanne

Sanne werd op 22 maart 1973 geboren in Bornem als Sandra Denotté. Ze is enig kind, maar dankzij haar liefdevolle en verstandige ouders, verre van verwend. Zingen was voor haar altijd al iets vanzelfsprekends, iets wat ze kon, iets waar ze talent voor had. Verder werd er daar door haarzelf of haar omgeving niet mee uitgepakt. 

In November 1989 zong ze een paar liedjes op een feest waar ook Erik Van Neygen optrad.
"Jij hebt een mooie stem…"
"Dank u meneer."

Dat was het begin van hun leven en carrière samen.De eerste single komt er in 1990. "Veel te mooi", een duet met Erik Van Neygen, gaat meer dan 75.000 keer over de toonbank. Het vervolg van haar carrière is eveneens een successtory met hits als "Het huis dat tussen rozen stond" en "Land van ons twee". Haar albums "Veel liever", "Details", "In één woord" en de verzamel-cd "Veel te mooi - De mooiste van Erik en Sanne" worden allemaal platina en de duet-cd "Mee met de zon" wordt goud. Ze werkte ook met succes mee aan de tekenfilm "Anastasia".

De release van "Cowboy's sweetheart" in maart 2003, een album in samenwerking met Wigbert Van Lierde en Roland Van Campenhout, is een openbaring voor diegenen die haar vroeger platenwerk niet kenden. Sanne zingt op deze cd liedjes in het Engels, Frans en … Turks! En hoe !!! Het beste komt dat naar voren in de concerten en op zomerfestivals (zoals 'Kneistival' en 'Boterhammen in de stad'. De cd-voorstelling ter gelegenheid van Radio 1 Open in de Ancienne Belgique is een succes, het album wordt goed onthaald en de single "Make love to me" met Roland Van Campenhout en Kathleen Vandenhoudt wordt een veelgedraaid nummer op zowel Radio 1 als Radio 2.

Het allerleukste vindt ze nog steeds de optredens, concerten en opnames met Erik Van Neygen. In 2004 is het zover : ze staan weer samen op het podium.
En hun leven samen...

Van in het begin van hun samenwerking schreef Erik teksten voor Sanne waarvan ze zegt dat ze haar op het lijf geschreven zijn. Zij heeft immers ook het juiste countrygevoel van thuis uit meegekregen en haar stem kan heel wat aan. Erik verdwijnt voor haar graag op de achtergrond en zet zijn eigen zangcarrière op een laag pitje om het werk achter de schermen aan Sannes platen en optredens te regelen. Op professioneel vlak hebben ze een perfecte samenwerking want ook hun duetten slaan heel erg aan bij het Vlaamse publiek. 

Op 25 oktober 1995 werd hun liefde voor elkaar bezegeld met een dochtertje, Maartje. Erik heeft ook nog twee dochters uit een eerste huwelijk : Liesje (° 01.02.1978) en Laura (° 21.04.1985). Erik en Sanne trouwden op 28 oktober 1996. De bevestiging dat de veelbesproken relatie van het duo er een van lange duur is.Eind 2000 kondigden Erik Van Neygen en Sanne, na een zoveelste succesvolle concertreeks, hun afscheid als duo aan. Maar de aanvragen voor optredens bleven binnenstromen. Wanneer Sanne op een herdenkingsconcert ter ere van Digno Garcia een paar Spaanse liedjes moest zingen, was een daarvan een duet met Erik : "Lo siento mi vida". De reacties hierop waren zo overweldigend dat ze besloten weer de studio in te trekken om het nummer op te nemen. Eind maart 2004 verscheen deze single. Ook Bart Herman schreef een tekst speciaal voor hen : "Het wijsje". In 2005 verscheen de eerste single op hun eigen label ENS en "Zeg het mij".Wie hen onlangs op een van de talrijke optredens aan het werk zag, weet dat ze er allebei weer enorm veel zin in hebben. De grote klassiekers als "Veel te mooi" en "Wat je diep treft" staan nog altijd overeind. Al 15 jaar!
Nu komen de beide Nederland binnen gewandeld met hun nieuwste hit in wording: ''S'nachts komt de herrinnering'' Een prima vrolijk liedje dat lekker in het gehoor ligt en dat wat GVB Online betreft hier zo de Nederlandstalige Top 20 in kan. Wéér een knaller uit Vlaanderen, nu elke dag meerdere malen te horen bij ons.

 

 

 

 

 
                                    Rein Mercha: Recht uit m'n (gipsy) hart.
 
 
Rein Mercha, geboren op 27 februari 1963 en woonachtig in Den Haag is een echte volbloed Sinti zigeuner. Hij komt uit een hele grote familie waarin de muziek (instrumenten) centraal staan. Dat was al eerder in zijn liedjes te horen zoals: ''Dans Laila dans'', ''Toen jij verdween, ''Geniet van het leven'', ''De dans'' en zijn vorige single, ''Dromen''. Rein Mercha is een veelzijdige zanger die van uiterste houdt in zijn songs en dat komt in zijn gevarrieerd repertoire duidelijk tot uiting. Daarin zijn de accordeon en vooral de viool onmisbare instrumenten. overal waar Mercha komt is er veelvuldig applaus. De liedjes die hij brent werken dan ook aanstekelijk op het publiek. Van vlot rock'n roll tot heel rustig en ook in ballades kenmerkt Rein Mercha zich. Op zijn nieuwe album waarin de hits nog een keer voorbij komen staan ook een aantal nieuwe nummers.
 

''Met jou heb ik zo'n fijn gevoel'' is een heel gevoelig nummer waarin Rein z'n muzikaal ei helemaal in kwijt kan. Of wat te denken van de grote klassieker van Chris de Burgh ''Lady in red'', omgetovert in ''Hier in mijn hart''. Maar met kop en schouders springt de nieuwe single er boven uit die Rein Mercha met de kleine Jay zingt: ''Mijn grootste fan'' dat ook nog door hem zelf geschreven is. Een werkelijk prachtig muzikaal gevoelig liedje waarin een jonge zanger toenadering zoekt tot zijn grootste fan. Mooi ook omdat dit nieuwe liedje een fantastische wisselwerking schept tussen eeen volwassene en een jong kind.  Dit nieuwe album van Rein Mercha is een absolute aanradervoor hen die van vrolijke (gipsy) muziek houden en waanzinnig goede teksten. Een dikverdiende 9 voor Rein Mercha van Café nationaal, ook ter verdienste aan de kleine Jay.

 

 

 
Stef Ekkel: (altijd) Lekker gezellig
 
 
De 28 jarige Stef Ekkel uit Kampen  is helemaal in z'n sas met het nieuwe album wat nu uitgebracht is. ''Lekker gezellig'' zoals het heet zit boordevol meezingers, maar ook serieuze liedjes. '' Sierra Madre'' is er zo een en het komt oorspronkelijk uit Oostenrijk van 'Die (Zillertaler) Schurzenjager' die er in 1997 een gigantische hit mee hadden, ook in de Duitstalige landen er om heen. 3,5 miljoen exemplaren gingen ervan over de toonbank en velen hebben ''Sierra Madre'' reeds gecoverd. Dus ook Stef Ekkel die er nu z'n nieuwe single mee heeft.
 
 
 
Verder staan er een aantal andere op die hitpotenties zouden kunnen hebben, zoals ''Geniet van het leven'', ''Je hebt me gevangen'', Zij is de koningin en ook de hit uit Helmond destijds in 1981 van de band Les Amis: '' Ik schrijf je naam'' Dit nummer is in up tempo gemaakt en kan zoals bv ''Het stadje Kufstein meteen meegezongen worden. Stef Ekkel heeft al met al een behoorlijk album gemaakt waar ook zijn vorige hit ''Dans deze dans'' op te vinden is. En dat terwijl Stef in 2001 dacht na het uitbrengen van ''Op een terrasje'' dat het snel over zou zijn met zijn zangcarrière. Maar het heeft allemaal gelukkig langer mogen duren, en dat mag best nog een hele tijd duren wat ons betreft. Stef Ekkel krijgt een 8 voor een klein uurtje lekkere gezelligheid.
 

 

 

 

VORIGE

VOLGENDE

Laatste wijziging op: 16-08-2010 21:19